Wild-Turkey

Wild Turkey

Here’s a bit of Wild Turkey 101 for you. What do Wild Turkeys eat? They are considered omnivores so they eat both plants and animals, depending on what is available. Some of the staples of their diet include grass, fruits, corn, snails, worms and insects. Can Wild Turkeys fly? Yes…they are actually very good flyers for short distances. What are Wild Turkey sounds? A gobble of course! The gobble is a loud, rapid gurgling sound made by male turkeys. Its one of the principle vocalizations of the male Wild Turkey and is used primarily in the spring to let hens know he is close.

How can you tell a female Wild Turkey from a male? Females lack the large tail and are much less iridescent than males. And their wattles are smaller and less colorful than a male’s. Where do Wild Turkeys live in North America? They live year-round in open forests with interspersed clearings in 49 states (excluding Alaska), parts of Mexico, and parts of Canada.

Similar Posts

  • Chipping Sparrow

    The Chipping Sparrow’s latin name is Spizella passerina. It can be found throughout North America. Their preferred habitat is open woodlands, forest edges, shrubs, and orchards. The Chipping Sparrow’s breeding season is from April through July. They winter in the South. Some of the most popular online searches related to this bird are for Chipping…

  • Northern Harrier

    What is the Northern Harrier size? Northern Harriers are slender, medium-sized raptors with long, fairly broad wings and a long, rounded tail. In Northern Harrier images, you’ll see that they have a flat, owl-like face and a small, sharply hooked bill. Males are gray above and whitish below with black wingtips, a dark trailing edge…

  • Eastern Towhee

    Eastern Towhee Sound The Eastern Towhee’s Latin name is Pipilo erythrophthalmus. It is found all over North America, especially Eastern America. The Eastern Towhee’s preferred habitat is bushy areas, shrubs, forest edges, overgrown fields and woodlands, scrubby backyards or thickets. Their breeding season starts in spring and ends in late summer. The female Eastern Towhee…

  • House Finch

    The House Finch’s Latin name is Haemorhous mexicanus. It is native to western North America. If you are looking for a House Finch nest, look in its preferred habitat, which is dry desert, desert grasslands, oak savannas, stramsides, and open forests. If you’re looking for House Finch eggs and House Finch babies, look for them…

  • Wood Thrush

    Wood Thrush One of the most easily recognizable bird sounds is the Wood Thrush song, which is a flute-like ee-oh-lay. However, that is only the middle phrase of a three-part song. It learns the phrase from other Wood Thrush birds and sings several variants with 2 to 10 loud, clear notes. A male Wood Thrush…

  • Blue Jay

    Blue Jay Sound The Blue Jay’s latin name is Cyanocitta cristata. They are native to eastern and central North America. Their preferred habitat is all kinds of forests, oak trees, forest edges, urban areas, suburban areas, and where there are bird feeders. A female Blue Jay bird can most often be found with its baby Blue Jay…