Canadian-geese

Canadian Geese

Are Canadian Geese protected? Are Canadian geese endangered? No to both. Do Canadian Geese mate for life? Yes. What do Canadian Geese eat? Keep reading…

The Latin name for Canadian Goose’s Branta canadensis. They are native to North America, and occasionally reach northern Europe. Their preferred habitat is tundra, and marshes. The Canadian Geese breed from early March to late April. They migrate south in winter, and north in summer. Their population status is of least concern. The Canadian Geese can be found at CoalCreek Farm year round. Their diet consists of stems, grass, aquatic plants, seeds, berries, grains, insects, mollusks, crustaceans, and small fish. The males are very aggressive. 

Similar Posts

  • Ovenbird

    Ovenbird Sound The Ovenbird’s latin name is Seiurus aurocapilla. It lives in eastern North America, Central America, the Caribbean Islands, Florida, and northern South America. Their preferred habitat is closed-canopy forests, lower canopy, and the forest floor. The female Ovenbird builds its Ovenbird nest in thick leaf litter on the open forest floor at least…

  • Tufted Titmouse

    Tufted Titmouse Sound The Tufted Titmouse’s latin name is Baeolophus bicolor. It is a small songbird from North America. A Tufted Titmouse’s preferred habitat is woodlands, swamp, river basins, and city parks. They breed from March to May. The Tufted Titmouse range can be seen during their migration, which extends down the Atlantic coast from…

  • Eastern Bluebird

    The Eastern Bluebird’s Latin name is Sialia sialis. They are found east of the Rocky Mountains, southern Canada to the Gulf of Mexico, and southeastern Arizona to Nicaragua. An Eastern Bluebird nest will most likely be found in open country, pine savannas, ponds, open woodlands, and forest openings. These areas are the preferred Eastern Bluebird…

  • Carolina Chickadee

    Carolina Chickadee Sound The Carolina Chickadee’s latin name is Poecile carolinensis. They can be found throughout Southern and Eastern North America. Its preferred habitat is forest, pine woods, oak leafy trees, and low elevation mountains. The Carolina Chickadee breeds from late winter through late summer. What are the Carolina Chickadee nesting habits? A nesting female…

  • Black-and-White Warbler

    Black-and-White Warbler Sound The Black-and-White Warbler’s latin name is Mniotilta varia. They breed in northern and eastern North America. Their preferred habitat is deciduous and mixed forests. The Black-and-White Warbler breeds from April through August. They winter in Florida, northern South America, Central America, and the West Indies. They very rarely vagrant to western Europe. The Black…