American-Crow

American Crow

Here are some interesting American Crow facts. The American Crow’s latin name is Corvus brachyrhynchos. It is a common bird found throughout most of North America. The American Crow habitat is farmland and grassland areas. They also thrive in suburban neighborhoods and urban parks as well as coastal areas. American Crows do not breed for four to five years. The breeding season starts in April.

American Crows in the south do not migrate but Crows in the north do migrate, and they go south. Their population status is of least concern meaning they are not threatened. The American Crow can be found at Coal Creek Farm year round. When you search for American Crow size you’ll discover that it is a large, distinctive bird with iridescent black feathers all over. The American Crow call is a harsh caw. Their diet consists of grains, seeds, nuts, fruits, berries, earthworms, mice, many insects, fish, turtles, crayfish, and clams. Their eggs are a pale bluish-greenish with blotches of brown and gray toward the large end.

Similar Posts

  • Hooded Warbler

    Hooded Warbler Sound The Hooded Warbler’s latin name is Setophaga citrina. They live in eastern North America, Central America, and the West Indies. The preferred Hooded Warbler habitat is hardwood forests, wooded swamps, lowland areas, and stream edges. The Hooded Warbler (including one of the most common Hooded Warblers, the Grey Hooded Warbler) breeds from…

  • Wild Turkey

    Here’s a bit of Wild Turkey 101 for you. What do Wild Turkeys eat? They are considered omnivores so they eat both plants and animals, depending on what is available. Some of the staples of their diet include grass, fruits, corn, snails, worms and insects. Can Wild Turkeys fly? Yes…they are actually very good flyers…

  • Killdeer

    The Killdeer bird’s latin name is Charadrius vociferus. They can be found all over the Americas. Their preferred habitat are savannas, deciduous forests, shorelines, open areas, and pastures. The best time to find baby Killdeer is during its breeding months, which are from March through August. They winter in southern parts. Their population status is…

  • Indigo Bunting

    Indigo Bunting Sound The Indigo Bunting’s latin name is Passerina cyanea. The Indigo Bunting bird can be found throughout North America and South America. It’s preferred habitat is farmland, brushy forest edges, and open woodland. The Indigo Bunting breeds during the summer. Their migration ranges from southern Canada to northern Florida during the summer, and…

  • Dickissel

    The Dickcissel’s latin name is Spiza americana. They live in America. The preferred Dickcissel habitat is grassy fields, meadows, and forest edges. The Dickcissel bird breeds in the spring and summer. They winter in northern South America. Their population status is of least concern. The Dickcissel can be found at Coal Creek Farm from May…