unnamed-25

Northern Harrier

What is the Northern Harrier size? Northern Harriers are slender, medium-sized raptors with long, fairly broad wings and a long, rounded tail. In Northern Harrier images, you’ll see that they have a flat, owl-like face and a small, sharply hooked bill. Males are gray above and whitish below with black wingtips, a dark trailing edge to the wing, and a black-banded tail. Young Northern Harriers are brown, with black bands on the tail. Adult females have whitish undersides with brown streaks, whereas immatures are buffy, with less streaking. All Northern Harriers have a white rump patch that is obvious when the Northern Harrier is flying. The Northern Harrier flies low over the ground when hunting, weaving back and forth over fields and marshes as they watch and listen for small animals. On the breeding grounds, the male Northern Harrier performs elaborate flying barrel rolls to court the female Northern Harrier.

Similar Posts

  • Brown Thrasher

    The Brown Thrasher’s latin name is Toxostoma rufum. It can be found all over the United States and Canada. Their preferred habitat is shrubby vegetation, overgrown fields, and vast plains. The Brown Thrasher breeds from February to June. In the winter, they migrate up North. Their population status is of least concern. The Brown Thrasher…

  • Chipping Sparrow

    The Chipping Sparrow’s latin name is Spizella passerina. It can be found throughout North America. Their preferred habitat is open woodlands, forest edges, shrubs, and orchards. The Chipping Sparrow’s breeding season is from April through July. They winter in the South. Some of the most popular online searches related to this bird are for Chipping…

  • Barn Swallow

    Ever wondered to yourself, what do Barn Swallows eat? Want to know how to get rid of Barn Swallows? Read on to learn some interesting Barn Swallow facts. The Barn Swallow’s latin name is Hirundo rustica. It is found in Europe, Asia, Africa and the Americas. Their preferred habitat is fields, marshes, plains, and large yards. The…

  • Tufted Titmouse

    Tufted Titmouse Sound The Tufted Titmouse’s latin name is Baeolophus bicolor. It is a small songbird from North America. A Tufted Titmouse’s preferred habitat is woodlands, swamp, river basins, and city parks. They breed from March to May. The Tufted Titmouse range can be seen during their migration, which extends down the Atlantic coast from…